Babyskydd

Har du hyrt babyskyddet på Returen så lämnar du tillbaka till Returen, Verkmästarevägen 18, Trollhättan, ingång "Yesterday" i receptionen till vänster. Lämna inte på återvinningscentralen.

Returens öppettider för återlämning: Måndag-torsdag kl. 10.00-15.30. Fredag: 10.00-14.00

Lunchstängt varje dag mellan 12.00-13.00

Dagen innan röd dag stänger Returen kl. 14.00. På röda dagar, mellandagar och ”klämdagar” är det stängt.

Hyra babyskydd

OBS! Från 1 februari hyrs babyskydden i Skogshöjdens kyrka, öppettider onsdagar kl. 09.00-12.00 och torsdagar kl. 11.00-14.00.

Dagen innan röd dag stänger uthyrningen kl. 14.00. På röda dagar, mellandagar och ”klämdagar” är det stängt. Om du har långt att åka så ring 0520-47 29 97 för säkerhets skull och kolla så att det är öppet (ibland inträffar något vi inte kan förutse). 

Vad kostar det, behöver jag boka?

Vi har två olika modeller; Axkid Babyfix och Axkid Modukid, båda med bas. Finns båda modellerna inne får du välja. Hyran är 700 kr för Axkid Babyfix och 1300 kr för Modukid, hyran är för nio månader. Babyfix kan hyras utan bas för 500 kr. Du betalar på plats med Swish, du kan också välja att få en faktura.

Babyskydden bokas inte, det finns alltid inne. Hyr gärna några veckor i förväg, hyrestiden är nio månader från dagen då babyskyddet hyrs, men det är sällan man behöver använda det så länge. Byt till en större bakåtvänd bilbarnstol när barnet sitter ganska stadigt självt (ofta runt 5-7 månader).

Vid återlämnandet skall tyg och kuddar vara nytvättat (torktumla inte!), var sparsam med parfymerade tvätt- och sköljmedel. Själva babyskyddet, under tyget, skall vara urtorkat och rent, var försiktig med frigoliten. Solskyddet handtvättas. Även basen skall vara avtorkad. Är detta inte gjort får du åka hem och göra om.

Se till att nackkudde, bälteskuddar, rumpkudde och solskydd är med vid återlämnandet. Är dessa inte med kan du leta hemma, hitta du inte får du en faktura på det som saknas.

Har du frågor ring NTF FyrBoDal, 0733-610 354 eller 0733-610 356

Telefon till Skogshöjdens kyrka 0520-47 29 97

Här hittar du Skogshöjdens kyrka

Telefon till Returen 0520-49 66 49 eller 0520-49 55 65 

Här hittar du Returen (det står "Yesterday" på dörren)

Babyfix montering You Tube

Modukid montering You Tube

Hur kontrollerar vi våra babyskydd?

Ett babyskydd har en livslängd på 10 år. Våra babyskydd används mer frekvent så de kasseras när de är fem till sex år gamla, basen behåller vi upp till 10 år.

När vi får tillbaka babyskyddet gör vi en första koll när kunden är med. Sedan går babyskyddet vidare för en noggrann kontroll och recond. Är något för slitet, trasig eller vi ser att något inte är ok så kasseras såklart babyskyddet. Babyskydd och bas är id-märkta så att vi kan kontakta den som haft dem.

Skulle ni krocka med babyskyddet så kostar det ingenting och vi löser det med ert försäkringsbolag. Vi tar tillbaka babyskyddet, kasserar det, och ni hämtar ut ett annat.

Alla barn har rätt att färdas säkert i bilen. Västra Götalandsregionen har gett NTF FyrBoDal i uppdrag att ansvara för uthyrningsverksamheten i vårt område.

GDPR dataskyddslagen

När du hyr babyskydd av oss så behöver vi dina personuppgifter för att kunna kontakta dig om; du inte lämnar tillbaka babyskyddet inom avtalad tid, om något saknas eller om babyskyddet är skadat. Vi skickar även ett informationsbrev till dig någon vecka efter du hyrt babyskyddet.

Vi behåller dina uppgifter enligt gällande bokföringslag. Vi lämnar inte vidare dina uppgifter till en annan part annat än inkasso om det skulle behövas. Det är NTF FyrBoDal och Returen som har tillgång till dina uppgifter. Vi arkiverar dem hos Regionarkivet tills dess att de blir förstörda.

De uppgifter vi har om dig är de du lämnar i samband med att du hyrde babyskyddet. Har du flyttat och vi skulle behöva kontakta dig så sparas även den nya adressen.