Hyr babyskydd av oss på Returen (ingång Yesterday) och kom sedan på en träff om säkra bilbarnstolar!

Babyskyddet hyrs och återlämnas på Returen i tegelbyggnaden bredvid återvinningscentralen, ingång "Yesterday" receptionen rakt fram. Adressen är Verkmästarevägen 18 i Trollhättan (även du som hyrt på Röda Korset). OBS! Lämna inte tillbaka på återvinningscentralen!!!

Alla barn har rätt att färdas säkert i bilen. Västra Götalandsregionen har gett NTF FyrBoDal i uppdrag att ansvara för uthyrningsverksamheten i vårt område.

Var hyr jag mitt babyskydd och vad kostar det?

Uthyrningen och återlämning sker hos Returen, Verkmästarevägen 18 i Trollhättan. Gå in där det står "Yesterday" och till receptionen rakt fram. Skulle receptionen vara obemannad ringer du telefonnumret som står på luckan så kommer någon och hjälper dig. Öppettider nedan.

Vi hyr ut Axkid Babyfix. Hyreskostnaden är 500 kr (plus 200 kr om du vill hyra till en bas) för 9 månader.

Babyskydden förbokas inte, det finns alltid inne. Hyr gärna några veckor i förväg, hyrestiden är 9 månader från den dag babyskyddet hyrts, men det är sällan det behöver användas så länge. Byt till en större bakåtvänd bilbarnstol när barnet sitter ganska stadigt självt (oftast runt 5-7 månader).

Vid återlämnandet skall tyg och tillbehör skall vara nytvättat i tvättmaskin 60 grader (torktumla inte! och var sparsam med parfymerade tvätt- och sköljmedel). Själva babyskyddet, under tyget, skall vara urtorkat och rent, var försiktig med frigoliten. Även eventuell bas skall vara väl rengjord. Är detta inte gjort får du åka hem och tvätta och göra rent.

Se till att alla kuddar nackkudde, bälteskuddar, rumpkudde och solskydd är med vid återlämnandet. Är dessa inte med kan du leta hemma, hittar du inte får du en faktura på det som saknas.

Returens öppettider:

Måndag-onsdag kl. 10.00-15.30

Torsdag: 10.00-17.30

Fredag:   10.00-14.00 

OBS! Lunchstängt varje dag mellan 12.00-13.00

Dagen innan röd dag är stänger Returen kl. 14.00. På röda dagar och ”klämdagar” är det stängt. 

Butikernas öppettider är inte samma som babyskyddsuthyrningens tider.

Har du frågor ring NTF FyrBoDal, 0520-22 40 44 eller 22 40 40

Telefon till Returen 0520-49 59 50

Här hittar du Returen (det står Yesterday på dörren)

Titta på monteringen på You Tube

Hur kontrollerar vi våra babyskydd?

Ett babyskydd har en livslängd på 5-7 år och basen 10 år. Våra babyskydd kasseras när de är fem eller knappt sex år gamla, basen behåller vi längre.

När vi får tillbaka ett babyskydd gör vi en första koll när kunden är med. Sedan går babyskyddet vidare för en noggrann kontroll och recond. Är något för slitet, trasig eller att vi ser att något inte är ok så kasseras såklart babyskyddet. Vi har dem id-märkta så att vi kan kontakta den som haft babyskyddet.

Tyget måste tvättas i 60 grader för att bakterier skall dö så tyget kan tyvärr se lite blekt ut.

Skulle någon krocka med våra babyskydd så kostar det ingenting och vi löser det med ert försäkringsbolag. Vi tar tillbaka babyskyddet, kasserar det, och ni hämtar ut ett annat.

 

 GDPR dataskyddslagen

När du hyr babyskydd av oss så behöver vi dina personuppgifter för att kunna kontakta dig om; du inte lämnar tillbaka babyskyddet inom avtalad tid, om något saknas eller om babyskyddet är skadat. Vi skickar även ett informationsbrev till dig några veckor efter du hyrt babyskyddet.

Vi behåller dina uppgifter enligt gällande bokföringslag. Vi lämnar inte vidare dina uppgifter till annan part annat än inkasso om det skulle behövas. Det är NTF FyrBoDal och Returen som har tillgång till dina uppgifter. Vi arkiverar dem hos Regionarkivet tills dess att de blir förstörda.

De uppgifter vi har om dig är de du lämnat i samband med att du hyrde babyskyddet. Har du flyttat och vi skulle behöva kontakta dig så sparas även den nya adressen.

 

Vårens informationsträffar om

bilbarnstolar


Informationsträffarna är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och NTF FyrBoDal. Informationen riktar sig främst till dig som har barn i åldern 3-9 månader och skall byta från babyskyddet till nästa bakåtvända bilbarnstol. Har du redan köpt din bilbarnstol får du ändå mycket nyttig information då cirka hälften av alla bilbarnstolar sitter fel. Vi håller på i ungefär en timma.


När, var och klockan...

Februari

11 februari      Trollhättan, familjecentrum Högskolan Väst 10.30

13 februari       Vänersborg, Sirius Familjecentral 10.00

 

Mars

17 mars     Orust, Henån, öppna förskolan 10.30

24 mars     Strömstad, familjecentralen 11.00

25 mars     Ed, familjecentralen (Vårdcentralen källaren) 10.30

 

April

2 april        Hunnebostrand, familjecentralen 10.30

15 april      Ljungskile BVC 10.30

 

Maj

6 maj        Trollhättan, familjecentrum Högskolan Väst 10.30

7 maj        Vänersborg, Sirius Familjecentral 10.00

 

Vi fyller på efterhand när vi bokat en träff nära dig!

 

Här kan du ladda ned en sammanfattning på vad som sägs på träffarna

"Ladda ned som PDF" 

 

Undrar du något är du välkommen att kontakta

Kristina tel: 0520-22 40 44

e-post: kristina.nilsson@ntf.se

Hyr babyskydd av oss på Returen (ingång Yesterday) och kom sedan på en träff om säkra bilbarnstolar!

2020-01-07